Alte știri

Ion Chicu condamnă persoanele ce îndeamnă veteranii să iasă la proteste pe timp de pandemie

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul în care unii veterani intenționează să organizeze mâine proteste și îndeamnă oamenii să iasă în stradă, premierul Ion Chicu a venit cu o reacție în care vorbește despre iresponsabilitatea de a desfășura proteste pe timp de pandemie, dar și despre faptul că solicitările veteranilor au fost și sunt luate în considerare și că autoritățile au întreprins mai multe măsuri în beneficiul acestora, relatează Telegraph.md

„În pofida situației pandemice dificile în țară și în lume, unii politicieni iresponsabili organizează și îndeamnă veteranii să participe la proteste în masă. Bineînțeles, că pe un Usatîi sau un Șor, sănătatea sau viața veteranilor este ultimul lucru pe care-i interesează. Destabilizarea – acesta este visul lor azuriu.”, a afirmat prim-ministrul.

Ion Chicu amintește că de la învestirea guvernului actual, dialogul cu veteranii a reprezentat o prioritate și că a participat personal la 8 întruniri cu reprezentanții veteranilor. De asemenea, prim-ministrul declară că guvernarea și-a asumat niște angajamente clare față de veterani, care sunt implementate treptat:

„De la 1 ianuarie a fost majorată de 3 ori îndemnizația lunară achitată veteranilor. Am elaborat și aprobat în guvern proiectul de lege de oferire a poliției de asigurare medicală gratuită pentru veteranii temporar fără loc de muncă. Proiectul va fi votat în Parlament după ce legislativul revine la activitatea în regim normal. Au fost majorate alocațiile pentru văduve, dar și majorat esențial numărul de cazuri tratate în instituțiile medicale gen CREPOR.”

Menționăm că majoritatea Asociațiilor de vetereani din Moldova au venit astăzi cu un comunicat în care au specificat că protestele reprezintă inițiativa unui grup minoritar și că aceastea ar servi unor interese politice.

Citește și: Asociațiile de veterani din Moldova, în dezacord cu protestul de astăzi: „Nu reacționați la provocările care au în spate alte interese”

 

loading...

Comments are closed.