Politică

Ion Chicu: „Procesul decriminalizării și dezoligarhizării țării este ireversibil și nu mai depinde de ”voința politică” a beaumondului de la Chișinău”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu consideră încercările de a-l demite pe Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, sunt încercări venite din partea celor care se fac vinovați de furtul miliardului, transmite Telegraph.md

Potrivit lui Chicu, Alexandru Stoianoglo are mari succese în investigarea furtului miliardului, de aceea grupurile oligarhice îl vreau demis.

„Politicieni, Președinți și prim-miniștri vom mai avea. Au mai fost, vor mai fi. Nu știu, însă, dacă vom mai avea un asemenea Procuror General ca Dl Alexandru Stoianoglo.

Acest om a început să lucreze așa cum i se cuvine unui Om cu respect față de țară și jurământul depus. Investigarea reală a furtului miliardelor în anii 2011-2015 a început abia în decembrie 2019, când Dl Stoianoglo a preluat conducerea PG. Acest lucru nu place celor care au furat miliardul.

Tentativele de a-l descuraja și chiar înlătura din funcție pe Dl Stoianoglo au și început. Ce naivitate să crezi, că un asemenea Om poate fi influențat/cumpărat/oprit. Mai ales, că procesul decriminalizării și dezoligarhizării țării este ireversibil și nu mai depinde de ”voința politică” a beaumondului de la Chișinău.” menționează Ion Chicu, într-o postare pe Facebook.

Totodată, premierul afirmă că în curând, pe marginea acestui dosar vom primi o susținere considerabilă, din partea guvernului leton, dar și din partea UE. Mai mult de atât, Chicu va solicita susținerea în acest sens și altor guverne europene.

„S-a implicat deja toată lumea. Ieri am discutat cu Ambasadorul Letoniei la Chișinău și am fost asigurat, că echipa comună de investigare a furtului miliardului va începe în curînd activitatea. Un suport enorm în acest sens îl avem și de la Uniunea Europeană.Voi solicita în aceste zile suport bilateral și altor guverne din Uniunea Europeană și nu numai.” spune Chicu.

Prim-ministrul amintește, de asemenea, că este foarte important și procesul de reformare statal. De aceea, dânsul anunță că în câteva zile se vor reîncepe negocierile asupra unui nou program cu FMI, un program ce va include reforma administrativ-teritorială, reforma justiției, reforma APC, a învățămîntului universitar, dublări sau triplări de salarii în educație și medicină.

„Politicienii, prim-miniștrii…vin și se duc. Suntem datori, însă, să lăsăm copiilor o țară. A lor. Copii noștri trebuie să aibă țara lor. Altfel, rușine să ne fie. Sănătate tuturor!”, a încheiat Chicu.

Citește și: Ilan Șor confirmă că i-a plătit Maiei Sandu salariu în plic, cât aceasta era ministru al Educației

loading...

Comments are closed.