Iurie Reniță, critic la adresa PAS: Rapoartele Promo-LEX nu mai sunt relevante în “vremurile bune”

Iurie Reniță, ex-deputat ACUM

Fostul deputat ACUM, Iurie Reniță, a făcut aprecieri la adresa organizației neguvernamentale Promo-LEX în contextul ultimului raport privind desfășurarea referendumului republican în aceeași zi cu alegerile parlamentare sau prezidențiale.

Într-o declarație publică, Reniță a subliniat faptul că în perioada de “tristă faimă” a regimului Plahotniuc, rapoartele și declarațiile emise de Promo-LEX erau considerate surse plenare de informații valorificate de reprezentanții blocului ACUM împotriva uzurpării puterii de către PDM, care controla majoritatea instituțiilor statului.

Competența, corectitudinea juridică, verticalitatea profesională și echidistanța politică ale Promo-LEX au fost recunoscute atât la nivel intern, cât și internațional, contribuind la consolidarea organizației ca unul dintre cele mai credibile și competente ONG-uri din Republica Moldova, a subliniat fostul deputat.

În ceea ce privește ultimul raport al Promo-LEX, care se concentrează asupra desfășurării referendumului republican, Reniță a abordat subiectul cu atenție și a sugerat că concluziile și recomandările ar trebui examinate cu minuțiozitate de către instituțiile cheie ale statului, inclusiv de către Președinție, Parlament, Guvern și CEC, toate fiind conduse de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Reniță a concluzionat, menționând că nu există motive să se creadă că rapoartele Promo-LEX nu mai sunt relevante în “vremurile bune”, iar cei implicați în elaborarea acestora nu mai sunt considerați “oameni buni”. Aceștia, potrivit lui Reniță, au demonstrat competență, verticalitate și imparțialitate atât în momentele dificile, cât și în perioadele de stabilitate politică.

Promo-LEX a recomandat Parlamentului, dominat de PAS, să-și revadă inițiativa privind posibilitatea desfășurării concomitente a referendumului republican și a alegerilor parlamentare sau prezidențiale, în contextul reexaminării proiectului de lege, inclusă pe agenda ședinței plenare de joi.

Total
0
Shares
Total
0
Share