Alte știri

MADRM a organizat un dialog online pentru a analiza un prim concept al Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Regională pentru următorii șapte ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu suportul unui grup de experți naționali și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a elaborat un prim concept al Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Regională pentru perioada 2021-2027. Proiectul documentului a fost analizat și discutat, astăzi, în cadrul unui dialog online.

Secretarul de Stat, Dorin Andros a comunicat că Strategia are obiectivul de a spori competitivitatea regiunilor și a integra aspectele de coeziune teritorială prin implementarea unui nou concept de dezvoltare regională, precum și prin integrarea relațiilor de dezvoltare urban-rural.

„Strategia Națională de Dezvoltare Regională pentru perioada 2021-2027 va contribui la implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030” (SND)), ce prevede recuperarea accelerată a întârzierilor în dezvoltarea regiunilor. Conform estimărilor elaborate de experți, analiza minuțioasă a țintele asumate și promovarea unei politici eficiente de dezvoltare regională, va asigura realizarea a patru din zece obiective ale SND 2030”, a precizat secretarul de stat, Dorin Andros.

Totodată, oficialul a menționat că documentul Strategiei urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului curent.

Proiectul Strategiei, compartimentat în opt capitole, a fost elaborat cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL II).

Citește și: Astăzi la IGSU a avut loc prima ședință de lucru în cadrul unei noi etape a Programului de Prevenire și Reducere a Dezastrelor pentru Europa de Est

loading...

Comments are closed.