Politică

Maia Sandu a dezvăluit că primește un salariu lunar în mărime de 13 pensii minime: “E puțin!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu a dezvăluit că primește un salariu de 15 600 de lei pentru funcția de președinte. Potrivit ei, acesta este un salariu foarte mare în contrast cu pensia medie în Republica Moldova și totodată este un salariu foarte mic în comparație cu leafa pe care o ridică alți funcționari. Declarația a fost făcută de Sandu ieri seara în cadrul emisiunii „Cotidianul LIVE”, informează Deschide.md

Am un salariu net de 15 600 de lei. Bonusuri nu am. Al 13-lea salariu nu știu. Nu am ajuns acolo. Raportat la pensia medie, e un salariu foarte mare. Raportat la alte salarii pe care le primesc unii funcționari, e puțin. Guvernul trebuia să limiteze anumite salarii, acum în perioada de pandemie. Primesc salarii mari șefii de agenții care nu fac nimic. Repet, e un salariu mare pentru mine. Alte benficii sunt paza și mașina de serviciu”, a declarat Maia Sandu.

Președintele a precizat că nu primește bonusuri sau beneficii financiare, excepție fiind doar mașina de serviciu din partea SPPS.

Amintim că în declarația sa de avere depusă la preluarea funcției de președinte, Maia Sandu raporta rezerve pe un cont bancar din SUA în sumă de 20 de mii de dolari. Acesta a mai declarat că deține un apartament în sumă de aproximativ 440 mii lei și un automobil Toyota RAV4 în valoare de 170 de mii de lei. Maia Sandu a precizat de mai multe ori că banii acumulați pe contul bancar sunt din rezervele făcute în perioada în care a lucrat în SUA.

Citește și: Ambasadorul Ucrainei la Chișinău: Imaginea și ratingul președintelui Maia Sandu au fost afectate puternic din cauza răpirii ex-judecătorului ucrainean Mykola Chaus

loading...

Comments are closed.