Alte știri

Maia Sandu a discutat cu cei 27 de ambasadori ai statelor UE, în format de videoconferință, moderată de Peter Michalko

Pinterest LinkedIn Tumblr

Combaterea pandemiei COVID-19 în țara noastră, organizarea corectă a alegerilor anticipate și redresarea economică a Republicii Moldova au fost subiectele discutate astăzi de Președintele Maia Sandu cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene, acreditați la Chișinău. Discuția a avut loc în format de videoconferință și a fost moderată  de ES Peter Michalko, Ambasadorul UE în Republica Moldova, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Am mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos și rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia și care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieți și să lansăm în timp restrâns campania națională de vaccinare. Cel mai recent exemplu în acest sens este donația Germaniei, în valoare de circa zece milioane de euro, transmisă chiar astăzi”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a discutat cu ambasadorii și despre Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunțat de Comisia Europeană săptămâna trecută.

„Sunt fonduri importante, care vor contribui la stabilizarea economiei țării, de aceea, vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le accesa și a le valorifica pe deplin. Pentru aceasta, trebuie să avansăm ferm în reformarea justiției și în combaterea corupției. Cu acest prilej, le-am vorbit Ambasadorilor UE despre conceptul Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, lansat acum trei zile”, a menționat Președintele Maia Sandu.

Șefii misiunilor diplomatice s-au arătat interesați și de desfășurarea campaniei pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Șefa statului a primit asigurări din partea multor state membre UE că vor sprijini organizarea votării cetățenilor noștri stabiliți în aceste țări.

Totodată, observatorii europeni la alegeri vor urmări ca oamenii să poată vota nestingherit și acasă, în Republica Moldova, iar scrutinul să fie liber și corect.

Citește și: Locuitorii satului Sauca își exprimă încrederea pentru echipa Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor

loading...

Comments are closed.