Politic

Maia Sandu a discutat cu Stoianoglo despre implicarea unui Institut european care să ofere suport pentru recuperarea activelor pierdute de țara noastră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Maia Sandu a avut astăzi o discuție cu Procurorul General, Alexandr Stoianoglo. Șefa statului a reiterat disponibilitatea Președinției de a atrage resurse externe pentru a ajuta Republica Moldova să investigheze dosarele mari de corupție și fraudă bancară.

De asemenea, doamna Maia Sandu i-a propus lui Alexandr Stoianoglo să accepte posibilitatea implicării unui institut european specializat, care să ofere suport pentru recuperarea activelor pierdute de țara noastră în urma schemelor de corupție și delapidare. „Instituția respectiva și-a exprimat disponibilitatea să ajute țara noastră, dacă va exista o astfel de cerere din partea Procuraturii. Voi continua să conving partenerii internaționali să ne ofere ajutor în investigarea crimelor financiare și întoarcerea banilor în țară”, a spus șefa statului.

Menționăm că și guvernarea PLDM a adus în țara noastră compania Kroll, care s-a obligat să facă investigații și să recupereze bunurile statului, dar s-a demonstrat că aceasta a făcut rapoarte inclusiv din știrile publicate pe Google.

Citește și: Nicolae Negru, surprins de decizia Maiei Sandu: „Da, e o schimbare surprinzătoare de macaz. Probabil i s-a demonstrat, în mod convingător, că nu va putea dizolva Parlamentul“

loading...

Comments are closed.