Oficial

Maia Sandu s-a jucat de-a anularea contractului de concesionarea a Aeroportului din Chișinău? Dodon: Dosarul nici nu este pus pe rol

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, Igor Dodon a făcut mai multe declarații, inclusiv despre situația privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, informează Telegraph.md

Potrivit lui Dodon, concesionarea Aeroportului Chișinău a fost cu încălcarea legislației și contrar intereselor țării. În acest sens, conducerea statului insistă pe reîntoarcerea gestionării exclusive a aeroportului către Guvernul Republicii Moldova.

Cu privire la anularea contractului de concesionare a AI Chișinău (KIV), Igor Dodon a menționat că fostul Guvern al Maiei Sandu ar fi întreprins careva acțiuni, iar în luna septembrie 2019 ar fi fost inițiată anularea contractului de concesionare. Însă, în cadrul ședinței de astăzi a CSS s-a constatat, că acest dosar nici nu a fost pus pe rolul instanței de judecată, iar timp de trei luni de zile a circulat de la o instanță la alta.

”Nu vreau să cred că s-a făcut intenționat, dar dacă să luăm mai multe lucruri pe care le avem, mi se pare că lucru acesta s-a făcut intenționat. S-a făcut mare show și PR în luna septembrie cu anularea hotărârilor de Guvern, inițierea dosarelor în judecată, dar la modul practic Guvernul precedent nu a făcut absolut nimic. Mai mult ca atât, astăzi a apărut întrebarea cum se putem califica întrevederea primului-ministru și ministrului economiei, în luna august sau iulie, cu pretinsul noul investitor Rotsheld”, a declarat Dodon.

Președintele a reiterat informația, potrivit căreia preluarea Aeroportului Internațional Chișinău de către familia Rotsheld a fost discutată și s-a făcut cu acceptul Maiei Sandu.

Vezi și: OFICIAL! Maia Sandu și Vadim Brînzan au acceptat vânzarea Aeroportului Chișinău către firma familiei Rotschild

loading...

Comments are closed.