Actual

Mâine Guvernul se întrunește în ședință. Ce urmează să întreprindă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mâine, 17 aprilie, se va desfășura ședința guvernului, în care vor fi aprobate proiectele de lege ce privesc susținerea suplimentară a agenților economici și cele de rectificare a BS, BASS și FAOAM.Odată aprobate în guvern, aceste proiecte vor fi remise Parlamentului spre examinare și aprobare, transmite Telegraph.md

În urma aprobării de către Executiv a acestor proiecte, acestea urmează să fie examinate și apobate în Parlament.

Pe parcursul zilei de astăzi, reprezentanții de la Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei și Infrastructurii vor consulta suplimentar proiectele date cu reprezentanții asociațiilor de business.

„Urmare a recentei decizii a CCM, guvernul este de-facto lipsit de posibilitatea practică, oferită de Constituție, de a merge cu angajare de răspundere pe aceste proiecte (o eventuală neparticipare a deputaților la prezentarea proiectului de către prim-ministru înseamnă neconstituționalitatea legii din motive procedurale). Respectiv, vom merge pe procedura obișnuită. Sper Parlamentul să aprobe aceste legi. În caz contrar, țara va intra în colaps financiar și social-economic.”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

Citește și: Premierul Ion Chicu a participat la ședința Punctului Focal

 

loading...

Comments are closed.