Alte știri

Managerii din cadrul sistemului național de biblioteci au trasat prioritățile profesionale pentru anul 2021

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tehnologiile informaționale în activitatea bibliotecilor, incluziunea digitală a personalului de specialitate din biblioteci, promovarea lecturii în condiții de criză pandemică, rolul bibliotecilor în domeniul Științei Deschise – acestea și alte subiecte au fost discutate astăzi, 4 noiembrie, în cadrul Forumului managerilor din cadrul sistemului național de biblioteci „Identitatea bibliotecii în noua normalitate: tendințe și priorități 2021”. 

Prezent la eveniment, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a vorbit despre necesitatea identificării posibilităților de dotare a bibliotecilor cu TIC prin dezvoltarea parteneriatelor și reorientarea activităților de advocacy pentru consolidarea tendințelor digitale și diversificarea ofertelor digitale ale bibliotecilor. „Cu siguranță pandemia virusului COVID-19 ne-a făcut să ne trasăm noi obiective de activitate, astfel încât să aducem serviciile oferite de către biblioteci în casele oamenilor prin intermediul tehnologiilor digitale.”, a afirmat oficialul.

În cadrul discuțiilor au fost prezentate rezultatele sondajului realizat sub egida Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova privind activitatea bibliotecilor publice în timpul pandemiei virusului COVID-19. 

Alte subiecte abordate în cadrul  Forumului managerilor din cadrul sistemului național de biblioteci au vizat: dezvoltarea suportului documentar/educațional în sprijinul incluziunii digitale a bibliotecarului (manuale, e-Portofolii, tutoriale etc.); diversificarea concursurilor, campaniilor stimulative privind implicarea bibliotecilor în promovarea/educarea pentru lectură etc.

Forumului managerilor din cadrul sistemului național de biblioteci „Identitatea bibliotecii în noua normalitate: tendințe și priorități 2021” a fost organizat de Consiliul Biblioteconomic Național, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Asociația bibliotecarilor din Republica Moldova, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Citește și: Experții Bibliotecii Naționale au demarat procesul de restabilire a colecției de documente a Bibliotecii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”

loading...

Comments are closed.