Social

Măsuri drastice în lupta cu mirosul urât din capitală. Doi agenți economici au fost deconectați de la rețeaua publică de canalizare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea face tot posibilul pentru a găsi sursa care provoacă mirosul urât din unele zone ale capitalei, transmite Telegraph.md

Săptămâna trecută, doi agenți economici care depășeau normele de poluare au fost deconectați de la rețeaua publică de canalizare, iar primarul a specificat că dacă situația va persista, vor fi debranșați și alți agenți economici care se fac vinovați, care deja au primit avize în legătură cu situația creată.

De asemenea, edilul capitalei a menționat că vor continua controalele inopinate și procesul de preluare a probelor, iar rapoartele vor fi publicate odată la 3 zile. Responsabilii de la „Apă-Canal Chișinău” vor remite prescripții în adresa agenților economici, privind înlăturarea cauzelor de neconformitate la deversarea apelor uzate în rețeaua publică de canalizare. Totodată, se va cere prezentarea soluției tehnice pentru montarea stațiilor proprii de epurare sau de preepurare a apelor uzate.

În context, Ion Ceban a propus ca până în iulie anul viitor, toți agenții economici care revarsă în canalizarea publică ape uzate industriale, să aibă instalate stații de preepurare. Responsabilii de la Apă Canal vor inspecta rețelele de canalizare interioare și procesul tehnologic a agenților economici, cu actualizarea cărții tehnice și semnarea contractelor noi, după caz.

Citește și: Ion Ceban a solicitat mai multă transparență în activitatea serviciilor Primăriei Chișinău

loading...

Comments are closed.