Actual

MECC propune anularea examenelor naționale pentru clasele primare și cele gimnaziale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) urmează să elaboreze un proiect de decizie ce va fi propus Comisiei pentru Situației Excepționale (CSE) în vederea anulării examanelor naționale în învățământul primar, dar și a examenelor de absolvire a etapei gimnaziale.

„Având în vedere situația epidemiologică din țară, MECC consideră că este oportun să nu fie organizată testarea națională în învățământul primar și va propune CSE un proiect de decizie în acestă privință. Anularea testării nu va crea dificultăți pentru finalizarea ciclului primar. Având în vedere situația epidemiologică din țară și particularitățile de organizare și desfășurare a examenelor, MECC consideră că este rațional să nu fie organizate examenele de absolvire a gimnaziului și va propune CSE un proiect de decezie în acest sens”, a declarat ministrul Educației, Igor Șarov.

Astfel, elevii care finalizează în acest an clasa a IX-a, vor primi certificate de studii gimnaziale în baza notelor medii anuale obținute în perioada claselor VII-IX. Notele de la disciplinele de examen vor reprezenta media aritmetică cu rotunjire a notelor medii anuale obținute pe parcursul claselor a VII-a – a IX-a. În baza certificatelor de absolvire de studii gimnaziale, elevii vor putea participa ulterior la admiterea în licee și instituții de învățământ profesional.

Cât privește examenul de BAC, Igor Șarov a declarat că MECC va lua o decizie în funcție de data în care va fi permis accesul elevilor în instituțiile de învățământ. Totodată, este luată în calcul opțiunea care stă la baza experienței statelor europene cu privire la organizarea examenlor la sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iulie.

Citește și: Explicațiile directorului companiei, care a exportat combinezoane în Polonia: Cum a ajuns să semneze contractul și de ce marfa nu este și în spitalele noastre

loading...

Comments are closed.