Actual

Medicii ce locuiesc în Transnistria, dar lucrează pe malul drept al Nistrului vor putea să se deplaseze nestingherit la locul de muncă și de trai

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 4 februarie curent, medicii domiciliați în regiunea transnistreană, dar care desfășoară serviciul pe malul drept al Nistrului, au posibilitatea să se deplaseze nestingherit la locul de muncă și de trai, urmare a eliminării restricțiilor impuse de către Tiraspol pe perioada pandemică, transmite Telegraph.md

Această realizare a fost obținută grație menținerii permanente pe agendă a subiectului de către partea moldovenească în toate platformele de dialog existente dintre Chișinău și Tiraspol, inclusiv la ședința grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății din 22 ianuarie curent.

Reamintim faptul că în perioada 15 aprilie 2020 – 15 februarie 2021, cu suportul partenerilor externi, a fost implementat un mecanism temporar de compensare a cheltuielilor de cazare pe malul drept a cadrelor medicale cu loc de trai în regiunea transnistreană, pe principii benevole și urmare a exprimării consimțământului individual, mecanism ce a fost prelungit periodic la rugămintea Biroului politici de reintegrare.

La începutul anului curent din totalul a 95 de persoane vizate, 29 au beneficiat de mecanismul menționat supra, iar la ora actuală problema deplasării nestingherite a acestora a fost soluționată pozitiv, fapt confirmat și în corespondența purtată la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Subiectul liberei circulații este menținut și în continuare pe agenda tuturor formatelor de dialog, cu orientarea eforturilor spre reluarea necondiționată a acesteia între ambele maluri ale Nistrului, pentru toate categoriile de cetățeni, cu respectarea concomitentă a regulilor sanitar-epidemiologice în vigoare.

Profitând de ocazie exprimăm sincere mulțumiri partenerilor internaționali care au acordat în mod prompt asistența necesară și au contribuit la sprijinirea activității centrelor medicale/ spitalelor din Republica Moldova în lupta cu Covid-19 și în prestarea serviciilor calificate urgente pentru pacienții afectați.

Citește și: Ion Ceban, despre „tovarășii” consilieri din CMC: Sunt falși și plini de cinism. Ei nu vor să își ceară iertare de la alegătorii lor?

loading...

Comments are closed.