Social

Mergeau ZIUA la furat din case: Au fost prinși în timp ce se deplasau prin Capitală cu o mașină închiriată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un safeu cu 70.000 de lei, 1600 de euro și alte, dar și bunuri în valoare de peste 100.000 de lei au fost furate dintr-o gospodărie din satul Gradiște, raionul Cimișlia. Fărădelegea s-a produs pe 24 ianuarie.

În urma măsurilor speciale de investigație, desfășurate de către oamenii legii, doi bănuiți au fost identificați și reținuți în capitală în timp ce se deplasau cu un automobil luat în chirie. În timpul perchezițiilor efectuate la unul dintre suspecți, polițiștii au depistat și ridicat mijloace financiare în valută străină și lei moldovenești, dar și alte obiecte valoroase.

Ofițerii au stabilit că membrii grupării ar fi comis timp de două luni cel puțin 10 furturi pe teritoriul raioanelor Ialoveni, Hîncești, Nisporeni și Cimișlia. Ei ar fi acționat pe timp de zi, când stăpânii lipseau, forţând geamurile și ușile din termopan.

Poliția a inițiat o cauză penală pentru furt, iar bănuiții sunt arestați pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 4 ani de pușcărie. Totodată. oamenii legii întreprind acțiunile necesare pentru a întări baza probatorie, a stabili identitatea și complicitatea altor membri activi ai grupării, dar și a constata implicarea suspecților la comiterea altor infracțiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Citește și: VIDEO 18+ // Momentul când un tânăr din Leova a bătut GRAV un bărbat din capitală: Riscă până la 10 ani de închisoare

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.