Alte știri

Mesajul Prim-ministrului Ion Chicu cu ocazia aniversării a 26 ani de la fondarea Curții de Conturi a Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi consemnăm aniversarea a 26 ani de la fondarea Curții de Conturi a Republicii Moldova. Înființarea acestei instituții importante a venit să completeze procesul de constituire a statului Republica Moldova. Cu această ocazie premierul Ion Chicu a venit cu un mesajm de feclicitare, tranmsite Telegraph.md

„Prin statutul său de instituție supremă de audit a țării, Curtea de Conturi oferă cetățenilor încredere și speranță. Ori, misiunea ei de a controla modul de formare, administrare și întrebuințare a resurselor financiare publice și a patrimoniului public face ca legea să stea în capul mesei în orice instituție, iar principiile regularității, conformității, eficienței și eficacității gestionării resurselor financiare și a patrimoniului public să fie respectate.

Așa se face că aniversarea Curții de Conturi e aproape de sfârșitul anului. Un motiv în plus să aruncăm o privire asupra celor 12 luni care se încheie și a modului în care au trecut acestea. Să facem o retrospectivă a lucrului bine făcut și să depunem efort pentru a ne îmbunătăți activitatea acolo unde este nevoie.

Administrarea patrimoniului public bazat pe principiile transparenței şi responsabilității este foarte important, iar conlucrarea dintre Guvern și Curtea de Conturi va îmbunătăți calitatea muncii de audit, va genera rapoarte obiective și va identifica metode eficiente de verificare a domeniilor de risc sporit şi de interes public.

Dragi colaboratori ai Curții de Conturi,

Vă doresc sănătate, libertate în gândire și independență în decizii. Fie ca obiectivitatea, profesionalismul, responsabilitatea şi transparența să vă fie reguli de bază și de acum încolo. Numai așa vom putea crește încrederea oamenilor în instituțiile publice și în statul Republica Moldova.

Cu respect,

Ion Chicu

Prim-ministrul Republicii Moldova”, arată un comunicat al Guvernului RM.

Igor Popa susține că hotărârea prin care i-a fost retrasă licența este ilegală

loading...

Comments are closed.