Social

Mesajul șefului statului, la împlinirea a 34 de ani de la tragedia de la Cernobîl

Pinterest LinkedIn Tumblr

Accidentul nuclear de la Cernobîl, avut loc pe data de 26 aprilie 1986, este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. In acest context, președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj, relatează Telegraph.md

„Stimați concetățeni,

S-au scurs 34 de ani de la tragicul eveniment de la Cernobîl, care a intrat în istorie ca cel mai mare accident nuclear și care a curmat mii de vieți, a schilodit destine umane și a lăsat o amprentă de neșters asupra planetei.

Atunci, ca și astăzi, cînd întreaga lume este antrenată în lupta cu virusul Covid-19, solidaritatea umană și ajutorul reciproc a contat cel mai mult.

În numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, vreau să exprim profunde sentimente de recunoștință celor peste 3500 de eroi ai neamului nostru care, prin sacrificiu, curaj și înaltă responsabilitate civică, au pus umărul la lichidarea consecințelor avariei nucleare de la Cernobîl.

Împreună cu respectul și gratitudinea întregului popor, vreau să dau asigurări că, în calitate de șef al statului, voi depune eforturi susținute pentru a asigura drepturile și protecția socială oamenilor care au nevoie de ajutor. Doar împreună, prin implicare nemijlocită și sprijin necondiționat, vom reuși să ne consolidăm pentru a apăra ceea ce avem mai valoros fiecare dintre noi, viața!”

Citește și: Militarii Armatei Naționale monitorizează de astăzi circulația în două localități din raionul Vulcănești

loading...

Comments are closed.