Ministerul Educației și Cercetării anunță inițierea unei anchete

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat cu referire la informația apărută în mass-media referitor la cazul de violență care ar fi avut loc în școala din satul Aluatu, raionul Taraclia.

MEC informează că va dispune demararea unei anchete la nivel de direcție raională de învățământ și la nivel de instituție de învățământ pentru elucidarea tuturor circumstanțelor cazului.

“Reiterăm că MEC condamnă acțiunile care contravin codului de etică al cadrului didactic, precum și orice tip de violență în mediul educațional”, scrie în comunicatul instituției.

Directoarea școlii din satul Aluatu, raionul Taraclia, ar fi obligat doi elevi să se lovească cu capul de perete, în timpul orei opționale de Educație pentru societate, pe care le-o predă. Pentru că și-au uitat cărțile acasă, elevii au avut de ales ca formă de pedeapsă între a face o sută de flotări, fie să se bată de o sută de ori cu capul de perete. Băieții au ales varianta a doua, care li s-a părut mai ușoară, și s-au lovit până profesoarei „i s-a făcut milă de ei”. Asta o spun unul dintre elevii vizați și mama celuilalt, sub protecția anonimatului, scrie jurnal.md

Total
0
Shares
Total
0
Share