Externe

Miniștrii culturii din întreaga lume au discutat despre impactul pandemiei asupra sectorului cultural

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a participat  la prima ședință online a miniștrilor culturii organizată de Organizația Națiunilor Unite  pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), transmite Telegraph.md

Principalul subiect abordat în cadrul discuțiilor a fost impactul crizei provocate de pandemia COVID-19 asupra sectorului cultură, în special pentru creatori, industriile creative și comunitățile cele mai vulnerabile.

Scopul evenimentului a fost de a oferi o platformă de dialog la nivel mondial privind analiza datelor la scară globală pentru a evalua impactul pandemiei COVID-19 asupra sectorului cultural și pentru a identifica măsuri de sprijin la nivelul guvernelor pentru acest sector.

În debutul evenimentului, directorul-general adjunct pentru cultură, UNESCO, Ernesto Ottone Ramírez, a prezentat buletinul „Culture&COVID-19. Impact&Reponse”.

În cadrul ședinței, participanții la discuții au vorbit despre efectele pe termen scurt, mediu și lung a închiderii site-urilor de patrimoniu și activităților culturale, stoparea infrastructurii culturale, anularea sau amânarea evenimentelor, întreruperea producției culturale.

La finalul ședinței, s-a convenit asupra intensificării cooperării internaționale și a dialogului interguvernamental, pentru a consolida o reflecție comună asupra măsurilor post-criză întreprinse.

Citește și: MECC a lansat programul educațional „Descoperim Republica Moldova, Împreună!”

loading...

Comments are closed.