Oficial

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, este chemat astăzi în Parlament

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, trebuie să vină astăzi în Parlament pentru a explica deputaților ce caută cei 75 de militari la Moscova trimiși să defileze la paradă, în condițiile în care Federația Rusă este pe locul trei în lume după numărul de infectări cu COVID-19.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, cel care a solicitat audierea ministrului Apărării, a declarat că, în prezent, în Rusia sunt 553 301 cazuri de infectări cu noul coronavirus.

„Care a fost raționamentul de a trimite cei 75 de militari în Federația Rusă, care probabil sunt acum în carantină?”, a întrebat Nantoi.

Același deputat s-a revoltat că la eveniment vor participa și reprezentanți ai regiunilor separatiste Abhazia și Osetia de Sud „cu care se pare că noi prietenim și o să defilăm în fața lor”.

Oazu Nantoi a mai amintit că Ucraina luptă astăzi pentru teritoriile sale ocupate de federația Rusă și noi ar trebui să ținem cont de părerea statului vecin.

Propunerea lui Nantoi a fost pusă la vot, iar rezultatele au șocat-o pe președinta socialistă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi – din cei 98 de deputați prezenți la ședință (lipsesc Iurie Reniță, Arina Spătaru și Ilan Șor), „pentru” au votat 50.

Greceanîi a avut nevoie de o pauză ca să găsească o soluție și a încercat să determine deputații să fie de acord ca ministrul Apărării să vină săptămâna viitoare în Parlament pentru a oferi explicații. „Și ministrul are agenda sa”, a spus Greceanîi. Totuși, 51 de deputați au votat a doua oară ca ministrul Pînzari să ofere astăzi explicații vizavi de plecarea militarilor la Moscova.

Citește și: Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al OSCE, Thomas Mayr Harting

loading...

Comments are closed.