Economic

Ministrul Economiei: IMM-urile din Moldova vor fi ajutate acum, cât și în etapa post-criză, prin intermediul fondurilor europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sergiu Railean a avut, astăzi, o convorbire telefonică cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko. Ministrul Economiei și Infrastructurii a mulțumit oficialului European pentru solidaritatea, manifestată de Uniunea Europeană față de țările Parteneriatului Estic și, inclusiv pentru Republica Moldova.

Am dorit neaparăt să vă mulțumesc pentru că Uniunea Europeană ne este alături în aceste momente complicate și ne oferă suport atât pentru nevoile imediate ale sistemului medical, ale grupurilor vulnerabile, cât și pentru economia reală. IMM-urile sunt cele mai expuse riscurilor legate de impactul epidemiei asupra activității lor, de aceea suntem în dialog permanent cu antreprenorii pentru a le ajuta nu doar acum, dar și în perioada post-criză și relansare”, a spus ministrul Railean.

La rândul său, Peter Michalko a reiterat că, pachetul de asistență UE pentru toate țările Parteneriatului Estic include finanțarea unor acțiuni imediate în valoare de 140 milioane de euro și cca 700 milioane de euro pentru atenuarea impactului socio-economic al pandemiei. De asemnea, oficialul a menționat că finanțările pentru sectorul real, inclusiv pentru IMM-uri vor fi disponibile prin intermediul instituțiilor financiare europene, precum BEI, BERD, KFW.

Interlocuitorii au făcut un schimb de opinii pe marginea setului de măsuri anticriză aflate în proces de elaborare, evocând importanța expertizei internaționale în evaluarea impactului crizei și politicilor de intervenție.

Citește și: Guvernul a tăiat Aeroportului Chișinău 50% din vestita taxă de 9€/pasager

loading...

Comments are closed.