Alte știri

Ministrul Pavel Voicu povestește cum a negociat cu agresorul de la Mereni

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața acestei zile, în s. Mereni, r-nul Anenii Noi, un cetățean în stare de ebrietate a rănit o rudă, iar apoi a luat ostatici 3 copii minori, amenințându-i cu moartea.

Polițiștii din cadrul IP Anenii Noi, ofițerii INI și cei ai BDS “Fulger” au mers imediat la fața locului și au întreprins toate măsurile operative pentru a stopa acțiunile violente ale agresorului și a elibera copiii. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, incidentul a fost unul complicat și deosebit de periculos din cauza că cetățeanul se afla în stare de ebrietate.

În timpul intervenției Poliției, agresorul a dorit să comunice cu un conducător de rang înalt, astfel că ministrul Pavel Voicu a decis să meargă la fața locului.

Ministrul a povestit cum persoana devenea tot mai agresivă și cum, la un moment dat, l-a rănit pe unul dintre copii la deget și gât, cu un cuțit. Pavel Voicu a insistat pe o discuție telefonică, în care, prin metoda convingerii, încerca să îl sustragă de la aceste acțiuni.

„Cu riscul de a pune în pericol propria viață, colegii mei au intervenit în forță și au reținut făptașul, iar unul din ei, în timpul intervenției a fost rănit la braț. Din numele echipei MAI, mulțumesc șefului IGP, Sergiu Paiu, care a fost prezent la fața locului și angajaților Poliției pentru reacția promptă, curajul și profesionalismul de care au dat dovadă. Datorită lor cei trei copilași sunt în afara pericolului, iar persoana reținută și cercetată penal. Faptele ofițerilor sunt demne de apreciere și recunoștință și pentru operațiunea de astăzi le mulțumim și în semn de apreciere îi vom menționa cu distincții MAI.„, a declarat Pavel Voicu.

Citește și: VIDEO // Imagini și detalii șocante despre luarea de ostatici de la Mereni. Cum au fost salvați cei trei minori

 

loading...

Comments are closed.