Social

Minunea a avut loc și în acest an: Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim

Pinterest LinkedIn Tumblr

Miracolul s-a produs şi în acest an, după ce patriarhul grec, Teofil al III-lea, a rostit o rugăciune în Biserica Sfântului Mormânt. Ceremonia, care altădată aduna mii de creștini din întreaga lume, s-a desfășurat cu ușile închise. La procesiune au participat doar câțiva pelerini.

De la Ierusalim, lumina sfântă va fi transmisă în toate țările ortodoxe.

Din cauza pandemiei, delegația Mitropoliei Moldovei nu a mers în Israel, pentru prima dată în ultimii 17 ani, dar focul haric va ajunge şi la noi.

În România, lumina sfântă va fi distribuită cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Delegațiile eparhiilor vor prelua focul haric de la Aeroportul Otopeni, iar de acolo o vor duce la casele credincioșilor.

Lumina sfântă coboară în Mormântul lui Iisus Hristos în timpul Vecerniei Mari. Patriarhul Ierusalimului înconjoară Biserica Sfântului Mormânt de trei ori, împreună cu câțiva pelerini, după care coboară de unul singur, cu două lumânări stinse, şi se roagă în genunchi. Se spune că dacă Focul Sfânt se aprinde în Sâmbăta Mare, sfârşitul lumii nu va veni în acel an.

Citește și: Igor Dodon vine cu un mesaj special de Paște

loading...

Comments are closed.