Moldova ar putea revizui Planul de Acțiuni privind aderarea la UE

Planul de Acțiuni privind implementarea recomandărilor Comisiei Europene făcute Republicii Moldova în contextul obţinerii statutului de ţară candidată pentru aderare la UE ar putea fi revizuit, informează Radio Moldova.

„Planul reprezintă un mecanism gestionabil de implementare, ceea ce permite prioritizarea acţiunilor”, a declarat într-un eveniment public Secretarul de Stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Vladimir Cuc.

„Majoritatea condiţiilor noi am avut de definit singur pentru noi cam ce vedem noi în implementarea acestora. Scopul nostru este de a avea un instrument de implementare. Asta nu înseamnă că planul este finit şi nu va interveni nici o schimbare, în principiu înțelegerea politică este că el ar putea să mai fie ajustat”, a mai declarat oficialul.

Amintim, că recomandările Comisiei Europene de implementarea cărora vor depinde următorii paşi în parcursul european al Republicii Moldova au stat la baza unui Plan de Acţiuni care a fost aprobat pe data de 4 august de către Comisia Naţională pentru integrare europeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share