Alte știri

Moscova prelungește restricțiile anti-COVID și închide zonele pentru suporterii EURO 2020, după explozia numărului de cazuri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moscova va prelungi restricțiile impuse săptămâna aceasta pentru a limita răspândirea COVID-19 până pe 29 iunie, a anunțat vineri primarul Serghei Sobianin, citat de Reuters, potrivit Digi24.ro. Anunțul vine după o creștere masivă a cazurilor zilnice de infectare, informează Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Restricțiile includ limitarea evenimentelor publice la 1.000 de persoane, închiderea cafenelelor și restaurantelor în timpul nopții și închiderea zonelor pentru suporteri amenajate pentru Campionatul European de fotbal EURO 2020, a spus Sobianin.

Primarul a declarat săptămâna aceasta că Moscova se confruntă cu o nouă variantă de coronavirus mai agresivă și infecțioasă.

„Cel mai probabil, ne confruntăm cu variante noi, mai agresive și cu răspândire mai rapidă”, a spus Sobianin. El a adăugat că, la Moscova, cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la 3.000 la 7.000 și ar putea depăși astăzi 9 000.

„Este triplu, este o dinamică imensă pe care nu am observat-o în valurile anterioare”, a adăugat el.

Moscova a decis luna aceasta și vaccinarea obligatorie a tuturor celor care lucrează cu publicul, aceasta fiind una dintre cele mai dure decizii luate la nivel global în privința obligării angajaților de a se vaccina. De asemenea, sătpămâna aceasta a fost declarată nelucrătoare, pentru a limita răspândirea COVID-19.

Citește și: Putin, la o zi după summit: Joe Biden este “un profesionist” şi “acţionează foarte abil”

loading...

Comments are closed.