Alte știri

Moștenirea Guvernului Chicu – În bugetul public național sunt cu peste 1,2 miliarde de lei mai mult decât erau planificate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Veniturile Bugetului Public Național (BPN) au fost executate supra cu 1,2 miliarde de lei, iar cheltuielile au fost inferioare celor planificate cu 4,2 miliarde de lei. În total, veniturile BPN au înregistrat în acest an 62,1 miliarde de lei, transmite Telegraph.md, cu referire la 24h.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Datele au fost furnizate de ministrul în exercițiu al Finanțelor, Sergiu Pușcuță, în raportul prezentat la încheierea mandatului. Potrivit ministrului, în condițiile unui declin economic pronunțat, atât Serviciul Fiscal de Stat, cât și Serviciul Vamal au reușit să asigure încasarea la buget a veniturilor, depășind considerabil indicatorii prevăzuți în legile bugetare.

”Aceste rezultate se datorează mobilizării mediului de afaceri, politicilor financiare economice și investiționale promovate de Guvern dar și unei administrări eficiente a veniturilor”, a declarat ministrul.

Principalele cheltuieli incluse în BPN în acest an sunt: protecția socială – 26,5 miliarde de lei ( în 2019 – 23,4 miliarde de lei(, ocrotirea sănătății – 11,2 miliarde de lei (în 2019 – 8,6 miliarde de lei), infrastructura drumurilor – 6,5 miliarde de lei (în 2019 – 5,4 miliarde de lei).

Citește și: Care au fost lecțiile învățate de Alexandr Stoianoglo în 2020: „Cel mai complicat an din viața mea”

loading...

Comments are closed.