Alte știri

Noi oportunități de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în țara noastră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de Stat, Dorin ANDROS, a participat la o ședință comună cu reprezentanții Băncii Mondiale, unde s-a discutat despre promovarea unui nou proiect de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în țara noastră.

În context, oficialul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a prezentat un set de informații cu referire la procesul de aplicare a MADRM la un nou proiect pentru identificarea resurselor financiare necesare (sub formă de grant) în cadrul ECAPDEV, care vor servi drept suport la elaborarea studiilor de fezabilitate și a documentației de proiect necesare, precum și pentru evaluarea impactului asupra mediului.

Potrivit lui Dorin ANDROS, în cadrul demersului sunt planificate investiții pentru proiecte de alimentare cu apă și sanitație la scară largă, conectarea centrelor de medicale și a școlilor din localitățile rurale la servicii de apă șisanitație, precum și elaborarea unui șir de acte normative de reglementare în domeniu.

Totodată, în cadrul ședinței a fost prezentată componența echipei Unității de Implementare a Proiectelor de Mediu care va asigura realizarea tuturor angajamentelor și obligațiunilor înaintate de partenerii de dezvoltare pentru asigurarea accesării resurselor financiare.

Citește și: Ședință dedicată finanțării proiectelor de infrastructură. Ce a convenit premierul Chicu cu Ambasadorul UE și șeful Reprezentanței BEI

loading...

Comments are closed.