Alte știri

Noua Zeelandă a scăpat de coronavirus, dar acum este „invadată” de găini sălbatice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Carantina impusă în Noua Zeelandă a reușit să învingă epidemia de coronavirus, autoritățile ridicând pe 8 iunie toate restricţiile naţionale, după ce numărul cazurilor active a ajuns la zero. Însă, țara se confruntă acum cu o invazie a găinilor sălbatice, care s-au înmulțit alarmant în perioada de carantină, scrie The Guardian, citat de Digi24.ro

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cei 4.000 de locuitori ai unei suburbii din vestul Aucklandului restrăiesc, după carantină, un coșmar desprins parcă din romanele lui Stephen King. Păsările, cărora angajații consiliului local au încercat să le găsească un cămin după ce s-au înmulțit alarmant în 2019, îi trezesc pe rezidenți cu cotcodăcitul lor și lasă în urmă mizerie.

Nu toți localnicii sunt, însă, deranjați de prezența lor. Unii consideră că găinile sălbatice aduc o notă pitorească zonei. Alții în schimb au ajuns să urască păsările din cauza zgomotului pe care îl fac și a mizeriei, a explicat unul dintre angajații însărcinați cu rezolvarea acestei probleme.

Cum o problemă nu vine niciodată singură, mâncarea lăsată afară pentru găini a atras șobolani mari ”cât pisicile”, fapt ce i-a determinat pe localnici să găsească o soluție pentru a scăpa de păsări.

Cu ajutorul unor plase, angajații consiliului local au reușit să captureze 230 de păsări.

“A fost dificil să găsim o soluție fiindcă rezidenții voiau să scape de ele, dar fără să le rănim”, a declarat unul dintre angajați, subliniind că întreaga operațiune a fost supravegheată de un medic veterinar. Acesta a adăugat că găinile au fost trimise la o fermă.

Citește și: Doi tineri s-au pierdut într-un parc național din Noua Zeelandă. Răniți și fără provizii, au petrecut 19 zile în sălbăticie

loading...

Comments are closed.