Alte știri

„Nu operăm cu ultimatumuri”. Cum comentează Președinția solicitarea lui Dodon privind numirea unui candidat la funcția de premier

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Maia Sandu, participă în această săptămână la mai multe consultări cu reprezentanți ai societății civile și Președinția nu operează cu ultimatumuri, informează TV8.md

Este comentariul Președinției la solicitarea enunțată astăzi de către liderul PSRM, Igor Dodon, care a declarat că îi dă termen Maiei Sandu până pe 9 martie curent să emită un decret prin care să o numească pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră.

Președinția nu operează cu ultimatumuri – așa cum a anunțat anterior, în această săptămână doamna Maia Sandu desfășoară consultări cu societatea civilă, cu experți în drept și cu mai mulți actori sociali. Cu detalii vom reveni ulterior”, a declarat pentru TV8.md purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârța.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că PSRM îi solicită președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, să emită un decret prin care să o numească pe Mariana Durleșteanu, candidata susținută de majoritatea parlamentară, la funcția de prim-minisitră.

În caz contrar, Igor Dodon a precizat că PSRM va trece la un alt nivel de acțiuni, însă nu a menționat caracterul acestora.

Citește și: VIDEO // Ion Cristoiu, despre Maia Sandu: Nu face nimic, iar ca să se scuze, zice că mafia nu-i dă voie

loading...

Comments are closed.