Alte știri

O femeie din Brazilia ținută în sclavie aproape toată viața a fost eliberată după 38 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie de 46 de ani care a fost ținută în sclavie aproape toată viața de o familie braziliană a fost salvată după ce vecinii au alertat autoritățile, informează The Independent, citat de Digi24.

„Au hrănit-o când i-a fost foame, însă toate celelalte drepturi i-au fost luate”, a declarat pentru Reuters inspectorul Humberto Camasmie, care s-a ocupat de operațiunea de salvare. Potrivit acestuia, părinții femeii au dat-o unui profesor de la Universitatea Patos de Minas din Unipam când avea 8 ani.

Victima, acum în vârstă de 46 de ani, a muncit pentru cei care o țineau captivă aproape toată viața, fără zile libere sau pauze îndelungate. Când a fost salvată, locuia într-o cameră a unui apartament din Patos de Minas, în statul Minas Gerais.

Lupta împotriva sclaviei domestice este dificilă în Brazilia, deoarece autoritățile trebuie să obțină un mandat de percheziție pentru a intra într-o locuință unde există un caz suspect, iar pentru a obține un mandat trebuie să ofere dovezi că victima este exploatată. În acest caz, autoritățile au fost alertate de vecini, care au primit un bilet de la femeia de 46 de ani în care aceasta le cerea să-i cumpere anumite produse, întrucât nu avea bani.

Potrivit autorităților, femeia a fost obligată și să se căsătorească cu un membru în vârstă al familiei, pentru ca pensia acestuia să revină celor care o țineau captivă după decesul lui.

Victima se află în prezent într-un adăpost și se încearcă reunirea cu familia ei biologică. Inspectorul Camasmie a declarat că femeia primește acum și pensia fostului soț, în valoare de aproximativ 1.560 de dolari.

Între timp, profesorul a fost suspendat de Universitatea Patos de Minas și se iau măsurile legale la adresa lui și a familiei sale. Procurorii încearcă să ajungă la o înțelegere cu familia care a ținut-o captivă pe femeie pentru a obține compensații pentru victimă. Persoanele găsite vinovate în acest caz riscă până la 8 ani de închisoare.

FOTO // Decesul unei vedete pe Instagram, la doar 24 de ani. Diva știa că este în pericol și și-a povestit experiența

loading...

Comments are closed.