Externe

O rețea de falsificatori de bani, asociată mafiei italiene, a fost destructurată: 44 de arestări în Europa

Pinterest LinkedIn Tumblr

O vastă reţea de falsificatori de bani legată de mafia italiană Camorra a fost destructurată miercuri prin arestarea a 44 de persoane în Europa, transmite AFP joi, citând o sursă din poliţia franceză.

Patruzeci de persoane au fost arestate în Italia, trei în Franţa şi una în Belgia în cursul acestei operaţiuni coordonate de Agenţia europeană de poliţie Europol, care a permis confiscarea a 8 milioane de euro în numerar şi a 8 milioane de euro în bunuri, a adăugat aceeaşi sursă, precizând că bancnotele false confiscate erau în valoare de 10 milioane de euro.

În Franţa, o persoană a fost reţinută la Charente (în sud-vest) şi încarcerată miercuri, iar alte două – un franco-italian şi un italian – în regiunea pariziană. Aceştia urmează să fie încarceraţi de asemenea joi, în aşteptarea extrădării lor spre Italia, a explicat comisarul Eric Bertrand de la Oficiul central pentru combaterea falsificării de bani (OCRFM).

Ancheta efectuată de italieni a început în ianuarie 2018 şi viza o reţea de falsificatori de bani legată de Camorra napolitană, a continuat el.

Este vorba în special despre bancnote false de 50 de euro.

În cursul operaţiunii declanşate miercuri, carabinierii au confiscat între altele „8 milioane de euro în numerar, 8 milioane în bunuri”, a adăugat Bertrand.

„De câţiva ani, 90% din banii falşi de calitate provin din Italia. Camorra are un fel de licenţă pe această piaţă”, a comentat comisarul.

Sursa: Agerpres.ro

Citește și: A fost destructurată cea mai mare rețea de crimă organizată din Europa: 1000 de traficanți sunt arestați

loading...

Comments are closed.