Alte știri

Oamenii legii au reținut un bărbat de 37 de ani, suspectat de escrocherie în proporţii deosebit de mari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii de investigații a Direcției investigații infracțiuni informatice a Inspectoratului național de investigații, în comun cu polițiștii din  Sângerei, au reținut un bărbat în vârstă de 37 de ani, suspectat de sustrageri de mijloace bănești de pe conturi bancare a instituțiilor financiare din Republica Moldova.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

La 10 august, Poliția a fost alertată de o femeie precum că de pe cardul bancar i-au fost sustrași 5520 Euro, echivalentul a 108247 lei  moldovenești. 

Urmare a acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații,  polițiștii au stabilit că suspectul, împreună cu alți complici, prezentându-se drept angajați ai instituțiilor bancare, au  apelat telefonic femeia  și prin metode de convingere, au  obținut  fraudulos datele  de card a victimei, de unde au și sustras mijloacele financiare.

La 11 august, suspectul a fost reținut în municipiul Chișinău. Bărbatul nu este la prima abatere de la lege, acesta anterior a fost judecat pentru  infracțiuni patrimoniale.  Suspectul este  reținut pentru 72 de ore, dacă va fi găsit vinovat acesta riscă  închisoare de la 8 la 15 ani.  

În continuare  de către organul de urmărire penală se efectuează măsuri procesuale, stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și acumularea probelor pe cauza penală.

Citește și: Un bărbat din Orhei, cercetat penal pentru escrocherie. Ce pedeapsă riscă

loading...

Comments are closed.