Politic

OFICIAL: Deputații PAS și PPDA au cheltuit cel mai mult pentru deplasările în străinătate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretariatul Parlamentului, la solicitarea deputatului Iurie Reniță, a făcut publică informația cu privire la cheltuielile pentru deplasări în interes de serviciu a deputaților din Parlamentul Republicii Moldova, informează Telegraph.md

Astfel că, pentru anul 2019, au fost cheltuiți pentru deplasările de serviciu ale parlamentarilor  peste un milion de lei.

Cele mai scumpe au rezultat a fi deplasările deputaților din blocul ACUM, peste 453 de mii de lei, urmate de cele ale deputaților din PSRM, peste 370 de mii de lei, și din PDM, ciraca 211 mii lei.

În total, conform raportului, deputații au efectuat 122 de deplasări de serviciu, în afara țării călătorind 34 de parlamentari socialiști, 30 de parlamentari democrați și 26 din parte blocului ACUM.

Amintim că președintele Igor Dodon, în contextul vizitei delegației moldovenești la APCE de la sfârșitul lunii ianuarie, a afirmat că unii deputați din opoziție au mers la Strasbourg în calitate de turiști și să facă shopping.

Citește și: Igor Dodon: „Unii deputați din opoziție au mers la APCE ca turiști. S-au înregistrat și au pișcat-o, nu știu, la shopping”

 

loading...

Comments are closed.