Alte știri

OMS recomandă minimum 150 de minute de activitate fizică săptămânal în timpul pandemiei de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Toți adulții ar trebui să facă minimum 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, pentru bunăstarea și sănătatea mintală în timpul pandemiei de COVID-19, a recomandat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), transmite Telegraph.md, cu referire la Radio Chișinău

Totodată, OMS recomandă în cazul copiilor și adolescenților în medie o oră de exerciții fizice zilnic și timp limitat în fața ecranelor dispozitivelor electronice.

Oamenii de toate vârstele trebuie să compenseze pentru creșterea comportamentului sedentar cu activitate fizică pentru a ține departe bolile și pentru a-și prelungi viața, a mai spus OMS, lansând campania „Every Move Counts” (Fiecare Mișcare Contează).

„Creșterea activității fizice nu numai că ajută la prevenirea și ținerea sub control a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 și cancerului, ci și reduce simptomele depresiei și anxietății, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, și îmbunătățește memoria”, a declarat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

Cu toate acestea, unul din patru adulți și patru din cinci adolescenți nu fac suficientă activitate fizică, care poate include mersul pe jos, ciclismul, grădinăritul și făcutul curățeniei, a spus OMS.

„Aceste recomandări subliniază ceea ce mulți experimentează în timpul restricțiilor COVID aplicate peste tot în lume. A fi activ în fiecare zi reprezintă un lucru bun nu numai pentru corpurile noastre, dar și pentru sănătatea noastră mintală”, a spus Fiona Bull, șefa Departamentului OMS pentru activitate fizică.

„Telefonați unui prieten și faceți cursuri online împreună, ajutați-vă membrii familiei. Iar atunci când puteți, mergeți afară”, a mai spus ea.

Femeile însărcinate și mămicile sunt și ele incluse în recomandările OMS de 150 până la 300 de minute de mișcare aerobică moderată până la intensă săptămânal pentru adulți.

Marea Britanie va împrumuta o sumă record în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus

loading...

Comments are closed.