Editoriale

Opinie: Votul PAS pentru Zinaida Greceanîi s-a decis luni, la întâlnirea cu Dmitrii Kozak

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu s-a aliniat cu Zinaida Greceanîi și Igor Dodon. Practic s-a restabilit legătura din perioada guvernului PCRM, când Zinaida Greceanîi ocupa funcția de prim-ministru, Igor Dodon ministru al economiei și Maia Sandu consiliera acestuia. Din nou, ca și în trecut, Maia Sandu la fel face munca neagră, doar că de data aceasta, riscă să fie pedepsită nu de fostul ei șef, Igor Dodon, dar și de simplii oameni, acei oameni care i-au oferit votul.

Vă amintiți că, în ajun de alegeri, Blocul ACUM după ce a văzut că e prăpăd în sondaje și riscă să ia prea puține mandate pentru două partide, au decis să semneze niște documente, angajamente sau spuneți-le cum doriți, precum că nu vor participa la crearea unei guvernări (formale sau informale) cu PDM, PSRM, Partidul Șor și Partidul Nostru, pentru că acestea sunt anti-europene și pro-oligarhice. (Pentru cei care au uitat, vă atașez documentul, este semnat de Maia Sandu și nu este nicidecum trucat.)

maia sandu si nastase, maia sandu si greceanii, alianta pas psrm, alianta pas si dodon, alianta maia sandu si dodon, maia sandu angajament fata de popor, maia sandu promisiuni, maia sandu minciuni

În cazul nerespectării acestui angajament, se promite depunerea mandatului de deputat. (Bloggerul Luchianiuc a scris deja că Maia Sandu ar trebui astăzi să își depună mandatul).

Un angajament identic l-a semnat și Andrei Năstase, care la fel a declarat că nu va merge la o alianță cu PSRM și celelalte partide mai sus enumerate. Deocamdată, Platforma DA nu a venit cu o decizie oficială, dar văzând mesajele de pe Facebook a trompetei din PPDA, Nicolae Josan și a unuia din finanțatorii Platformei DA, Alexandru Machedon, este doar o problemă de timp anunțul că și PPDA susține candidatura Zinaide Greceanîi la funcția de președinte de Parlament.

De fapt, susținerea Zinaidei Greceanîi la funcția de speaker s-a decis nu ieri și nici azi nu se va decide. Acest lucru s-a decis luni, când liderii blocului ACUM au mers să se întâlnească cu vicepremierul rus, Dmitrii Kozak. Iar de acest lucru ne putem convinge din mesajele trollilor de pe facebook al blocului ACUM, printre care și Constantin Cheianu. Aceștia chiar a doua zi au început să ofere lecții de democrație din partea lui Kozak și să îl acuze de „ne democrație” pe Înaltul Reprezentant al UE pentru Extindere, Johannes Hahn.

Cel mai amuzant este că timp de 3 ani, de la înfrângerea usturătoare a Maiei Sandu, atât PAS cât și PPDA au turnat zoi în continuu peste Igor Dodon și PSRM. Cel mai proaspăt exemplu este mesajul de ieri, publicat de Alexandr Slusari, în care a prezentat, tocmai 4 puncte de ce nu ar putea exista încredere și de ce Dodon este un mincinos cronic. Dar se știe, Slusari este unul din mișcarea reacționară, care nu o suportă pe Maia Sandu, iar dovadă acestui lucru servește convorbirea telefonică, care a apărut pe rețeaua socială, unde vicepreședintele Slusari se plânge președintelui Năstase, că Maia Sandu joacă după cum îi spune Plahotniuc, iar poate că a decis să voteze pe Zinaida Greceanîi speaker, fără să se consulte cu DA și este un joc după regulile lui Plahotniuc?

Autor: Pavel Macovei.

loading...

Comments are closed.