Alte știri

PACE cere explicații de la Ministerul de Externe: „Considerăm că MAEIE se implică în campania electorală”

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Partidul PACE a luat act de comunicatul Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Constatăm că reacția unei autorități de stat, al cărui rol este apărarea intereselor Moldovei și respectarea drepturilor cetățenilor ei, este într-o notă de politicianism pe care o considerăm inacceptabilă”, este reacția PACE, după ce MAEIE s-a expus pe marginea reținerii liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, la Moscova.

Astfel în comunicat se spune: ”Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse. Responsabilii de la ambasadă actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare în Federația Rusă, pe fundalul aplicării de către autoritățile acestei țări a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea covid-19, alerta de călătorie fiind publicată pe paginile web ale ambasadei și MAEIE.”

În urma celor expuse de minister, PACE cere explicații de la MAEIE pentru opinia publică, de când nerespectarea regulilor de călătorie se soldează cu reținerea unor persoane, de ce din tot avionul care a făcut deplasarea de la Chișinău la Moscova, au fost reținute doar persoanele din delegația PACE, dar mai ales cum poate susține că nu s-au respectat regulile de călătorie în condițiile în care nu a avut funcționari consulari prezenți la fața locului.

În același timp reprezentanții PACE cer, să li se explice de ce MAEIE nu a dat niciun răspuns adresei oficiale a Partidului Acasă Construim Europa (PACE) din data de 02.07.2021 în care era anunțată deplasarea unei delegații politice în Rusia.

„În lipsa unor explicații rapide și concludente, considerăm că MAEIE se implică în campania electorală pe față, de partea unor adversari politici”, au declarat cei din PACE.

Menționăm că de azi-dimineață, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, este reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, unde a ajuns cu alți doi candidați pentru funcția de deputat, Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, ca să meargă la o întâlnire electorală cu moldovenii din Rusia.

loading...

Comments are closed.