Parlamentul a numit cei șase membri ai Comisiei de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în CSM și CSP

Parlamentul Republicii Moldova a numit cei șase membri ai Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Aceștia sunt Nadejda Hriptievschi, Tatiana Răducanu, Vitalie Miron – desemnați la propunera fracțiunilor parlamentare și Victoria Henley, Nona Tsotoria, Herman Von Hebel – desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

Hotărârile de numire a acestora în calitate de membri ai Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor au fost adoptate astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Tot astăzi, Legislativul a adoptat Hotărârea cu privire la confirmarea componenței nominale a comisiei.

Hotărârile intră în vigoare la data adoptării.

În conformitate cu Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor din 10 martie 2022, Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor este formată din 6 membri. Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt desemnați la propunerea fracțiunilor parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși. Alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share