Politic

PAS și Maia Sandu au preluat controlul asupra ”Teleradio-Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania ”Teleradio Moldova” a revenit sub control parlament, respectiv a fost acaparată de majoritatea parlamentară și de Maia Sandu. În cadrul ședinței plenare de astăzi, un PROIECT de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale a fost aprobat, în lectură finală, cu votul a 56 de deputați.

Obiectivul primordial al acestei proiect de lege este de a responsabiliza furnizorul public național, Compania ”Teleradio-Moldova”.

Documentul prevede revenirea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media. Asta în condițiile în care, până în anul 2019, Compania ”Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

O altă prevedere a proiectului de lege este revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru a institui o claritate și o reprezentare proporțională în procesul de desemnare a candidaților la funcția de membru în aceste consilii.

Totodată, proiectul de lege stipulează că membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

Proiectul a fost criticat de opoziție, de societatea civilă și de ONG-urile de media. Mai mult, Uniunea Europeană de Radiodifuziune a cerut ca modificarea să nu fie votată.

loading...

Comments are closed.