Alte știri

PCRM va merge la consultări cu PSRM, pentru a crea un bloc electoral

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conducerea Partidului Comuniștilor va desfășura consultări cu Partidul Socialiștilor, pentru crearea unui bloc electoral, care ar participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. O decizie în acest sens a fost luată de Comitetul Executiv Politic al Comitetului Central al PCRM, transmite IPN.

„PCRM și conducerea partidului rămân pe aceeași poziție privind evaluarea activității PSRM și a lui Igor Dodon. Cu toate acestea, nu putem subestima riscurile pentru Moldova, legate de viitoarele alegeri în Parlamentul Republicii Moldova”, declară PCRM.

Potrivit comuniștilor, „în cadrul consultărilor cu reprezentanții PSRM cu privire la crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comitetul Executiv Politic constată că, în situația politică actuală din țară, există amenințări reale din partea forțelor unioniste, care ar putea veni la putere, după alegerile parlamentare anticipate. Ele pun în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova, statalitatea țării”.

Președintele partidului Vladimir Voronin și secretarii Comitetului Central (CC) al PCRM urmează să continue consultările cu PSRM în vederea constituirii blocului electoral, „ținându-se cont de interesele PCRM”.

Totodată, secretarul CC, Oleg Reidman, urmează să pregătească actele necesare în vederea formării unui bloc electoral în urma consultărilor cu PSRM, iar secretarul CC PCRM, Constantin Starîș, va pregăti pentru Plenara Comitetului Central al PCRM o poziție argumentată privind crearea unui bloc electoral cu PSRM.

Amintim că PSRM a adresat Președintelui Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin o scrisoare oficială semnată de Igor Dodon cu propunerea de a crea un bloc electoral în viitoarele alegeri anticipate.

loading...

Comments are closed.