Peste 100 de mii de doze de Pfizer, donate de România, au ajuns la Chișinău

Cele 100.620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech donate de statul român au ajuns în țară. Este primul lot de vaccin Pfizer donat de autoritățile din România.

Acestea vor fi distribuite în cursul zilei de astăzi către punctele de vaccinare din țară. Anterior, statul român ne-a oferit 405 600 de doze de vaccin Astrazeneca, care au ajuns în țară în câteva tranșe.

Astfel, România continuă să fie alături de Republica Moldova prin oferirea suportului în combaterea pandemiei Covid-19.

Autoritățile din sănătate au precizat anterior că, Moldova este gata să cumpere câte 200 de mii de doze de vaccin pe lună de la statul român. Însă până acum asta nu s-a întâmplat.

De asemenea, în următoarele săptămâni, în țară va ajunge un alt lot de vaccin Pfizer-BioNTech prin intermediul Platformei Covax.

De la începutul procesului de imunizare în țară au ajuns un milion 248 de mii 90 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Până astăzi s-au vaccinat 925 942 de persoane, dintre care 419.246 cu ambele doze de vaccin.

Citește și: În acest weekend, vor fi organizate acțiuni de informare și de vaccinare împotriva COVID-19 în mai multe raioane din țară

Total
0
Shares
Total
0
Share