Actual

Peste 6000 de refugiați au fost transferați din Republica Moldova pe cale aeriană și terestră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 1000 de refugiați au fost transferați pe cale avia spre țările UE, iar pe cale terestră au plecat de pe teritoriul Republicii Moldova circa 5000 de refugiați. Anunțul a fost făcut astăzi de către secretarul de stat al MAI, Daniella Misail-Nichitin.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit sursei citate, de la începerea războiului din Ucraina, în țara noastră au intrat peste 400 mii de refugiați, iar 95 de mii încă se află pe teritoriul Republicii Moldova.

„Vom putea ajuta cetățenii străini doar prin colaborare cu partenerii. Astfel, prin programul de transfer, din 24 februarie și până în prezent au fost transferați circa 1000 de persoane în statele din Uniunea Europeană. Cea mai apropiată cursă la care se pot înscrie refugiații este pe data de 11 aprilie spre Germania. Pe cale terestră au fost organizate circa 800 de curse, care au transferat circa 5000 de refugiați. De la începutul lunii martie, țări precum Lituania, Austria, Italia, Franța au anunțat că vor primi refugiați”, a spus oficialul.

Ea a adăugat că toate informațiile despre cursele avia gratuite sunt disponibile pe site-ul oficial elaborat de Guvern. Tot pe această platformă refugiații se pot înscrie, după care sunt contactați. La fel, pot afla informații și la Centrul de Migrație și Azil, dar și la punctul de informare al ONU.

loading...

Comments are closed.