Alte știri

Platforma DA continuă să-și trădeze partenerii din PAS. Și la Drochia consilierii PPDA au votat împreună cu cei ai lui Șor, PSRM și PDM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Raionul Drochia are un nou președinte. Este vorba despre socialistul Alexei Vasilean, votat de consilierii raionali PSRM, PDM, Partidul „ȘOR”, dar și patru reprezentanți ai blocului ACUM dintre cei 7 care au acces în Consiliu.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Candidatura lui Vasilean a fost susținută de 22 de consilieri dintre cei 33. Potrivit surselor Deschide.MD din cadrul Consiliului raional, socialistul a fost votat, inclusiv de fracțiunea Platformei „DA” – Sergiu Cațer, Svetlana Conea și Iurie Ostavciuc. Cel din urmă a fost votat ulterior și la funcția de vicepreședinte al raionului.

Totodată, votul său l-a oferit și reprezentantul PAS, Mihail Dobîndă, fiind criticat ulterior de colegii săi din cadrul fracțiunii.

De precizat că în urma alegerilor din 20 octombrie, mandatele în Consiliul raional Drochia au fost repartizate în felul următor: PSRM – 11; ACUM – 7; PDM – 5; Partidul ȘOR – 2; PCRM – 2; PN – 4; PLDM – 1; candidat independent – 1.
Amintim că deputatul din PAS, Sergiu Litvinenco, a acuzat Platforma DA de trădare, după ce consilierii PPDA au votat la Căușeni pentru un președinte de raion din partea PDM. Iar săptămâna trecută, la Orhei, consilier din Platforma DA a votat pentru un președinte de raion din partea Partidului ȘOR.
loading...

Comments are closed.