Social

Poliția reamintește cum poți scăpa foarte ușor de unele amenzi și de punctele de penalizare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând cu data de 8 septembrie 2019, a intrat în vigoare procedura simplificată, benevolă de documentare a accidentelor rutiere. Șoferii implicați într-un accident rutier pot utiliza formularul de „Constatare amiabilă de accident” în relația cu companiile de asigurare. Procedura simplificată prevede lipsa de implicare a poliției.

Formularul de constatare amiabilă de accident rutier poate fi solicitat și obținut de către șoferi la companiile de asigurări la care au procurat polița RCA.

Igor Dodon merită încă un nou mandat pentru că deține o echipă puternică, experiență și un program bine pus la punct, susține Ion Ceban

Procedura de constatare amiabilă a accidentului rutier poate fi aplicată pentru toate accidentele rutiere atât pe teritoriul Capitalei cât și pe teritoriul Republicii Moldova. De menționat, că formularul urmează a fi completat doar în cazul în care ambii conducători auto implicați în accident dispun de asigurare RCA, prejudiciul nu este mai mare de 10 mii lei și de comun acord este stabilită persoana vinovată de producerea accidentului, despre care fapt se fixează în formular. În caz contrar, accidentul urmează a fi documentat de către poliție.

În cazul unui accident rutier în care au fost implicate două automobile şi care s-a soldat doar cu pagube materiale, ambii conducători auto implicați în accident vor completa şi vor semna formularul „Constatare amiabilă de accident”. Ulterior, acesta va fi prezentat asigurătorului în termen de 2 zile lucrătoare de la data producerii accidentului rutier iar șoferii nu vor fi obligați să se prezinte pentru documentarea accidentului rutier la poliție și vor fi scutiți de amendă și puncte de penalizare.

Legea vine să ajute șoferii blocați în trafic în așteptarea polițiștilor de la accidente rutiere, pentru a constata cele întâmplate.

Ion Sturza, premierul care a dus Moldova în prag de faliment total, pus la punct de către expertul economic Ghenadie Cebanov

loading...

Comments are closed.