Oficial

Precizări de la Ministerul de Externe despre cursa ilegală Paris-Chișinău, organizată de către Trans Eric Tur

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu referire la solicitările din partea mass-media privind cazul cetățenilor moldoveni care s-au pornit cu autocare spre Republica Moldova și au fost întorși de la hotarul cu Germania înapoi în Franța, MAEIE a venit cu următoarele precizări.

În perioada pandemiei de COVID-19, mai multe state, inclusiv Republica Moldova, au sistat circulația cetățenilor străini peste hotare în scopul limitării răspândirii infecției. În acest context, în Republica Moldova transportul rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi este suspendat, cu excepția curselor speciale autorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale. MAEIE atenționează toți cetățenii RM, care planifică să revină în țară, să utilizeze doar curse autorizate, pentru a evita situațiile neprevăzute.

Ambasada Republicii Moldova în Franța a contactat cu cetățenii moldoveni din autocarele menționate și a propus organizarea repatrierii acestora cu un zbor charter autorizat de CSE, ruta Paris-Chișinău, planificat pentru 28 aprilie 2020.

MAEIE reamintește ca înainte de planificarea călătorilor peste hotare este necesar sa se consulte sursele oficiale referitoare la alertele de călătorii și condițiile de acces pe teritoriile statelor străine. Ministerul îndeamnă cetățenii să se informeze despre cursele și zborurile charter efectuate în scopul repatrierii, exclusiv din surse oficiale, în special de pe pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), Agenției Naționale Transport Auto (www.anta.gov.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului General al Republicii Moldova din țara de reședință.

Amintim că, azi dimineață, după ce au fost duși în eroare de către compania Trans Eric Tur, 3 autocare pline cu moldoveni au fost întoarse de la frontiera Franței cu Germania. Cu referire la acest caz, ANTA a informat despre faptul că nu a fost autorizată vreo cursă Paris-Chișinău pe cale terestră.

Pe de altă parte, transportatorul ne-a spus că actele sunt în regulă, iar moldovenii vor ajunge acasă.

OFICIAL // Trans Eric Trans a organizat cursele auto Paris-Chișinău fără autorizațiile necesare: Ce riscă compania

loading...

Comments are closed.