Alte știri

Premierul Chicu a venit cu un mesaj oficial cu ocazia comemorării celui mai mare val de deportări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a adresat astăzi un mesaj, la comemorarea a 71 de ani de la al doilea val de deportări, potrivit unui comunicat al Guvernului, transmite Telegraph.md, cu referire la RadioChișinău.md

„Cei care mai sunt astăzi printre noi, victimele și urmașii deportaților, sunt mărturia unei rezistențe acerbe. Poate că nicio guvernare nu va fi în stare să le răscumpere pierderile materiale și spirituale pe care le-au suportat atunci, dar să le evocăm amintirea și să le mulțumim e de datoria noastră. Ce ne-a oferit această lecție de istorie e că indiferent de atrocitățile și suferințele prin care a trecut poporul nostru, demnitatea nu ne-a pângărit-o nimeni încă, iar dragostea de țară nu moare într-un vagon, nici n-o îngheață gerurile Siberiei”, a menționat Ion Chicu.

În acest context, el a venit și cu un îndemn. „Rămânem legați de acest pământ prin tot ce-a fost înaintea noastră, dar și prin tot ce va urma. Să păstrăm vie amintirea trecutului prin mormintele strămoșilor noștri și luminos viitorul prin leagănele copiilor. Să diminuăm populismul, luptele politice, etnice și religioase și să amplificăm omenia. De asta avem nevoie acum. Asta ne va permite să evităm pe viitor alte file negre în istoria neamului, similare tragediei din 6 iulie 1949”, a mai spus premierul.

Citește și: Edilul capitalei a mers în inspecție după inundațiile care au avut loc în Chișinău

loading...

Comments are closed.