Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, a venit cu un mesaj, în contextul împlinirii a 26 de ani de la fondarea instituției

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, a venit cu un mesaj cu ocazia împlinii a 26 de ani de la fondarea instituției.

Ziua de 8 decembrie 1994, este punctul de pornire pentru sistematizarea și instituționalizarea procesului de audit extern al resurselor și bunurilor publice din Republica Moldova. Alături de alte instituții, CCRM venea să completeze procesul de constituirea a instituțiilor statului.
Fiind unica instituție supremă de audit din țară, care exercită controlul asupra modului de formare, administrare și întrebuințare a resurselor financiare publice și a patrimoniului public, Curtea de Conturi a preluat pe parcursul anilor experiența, bunele practici și standardele internaționale în domeniul auditului public extern.
CCRM este membru activ al organizației internaționale de profil INTOSAI și a organizației europene de profil EUROSAI, instituție unde Curtea de Conturi a devenit și membru al Consiliului de guvernare.
Cu această ocazie, 26 de ani de la constituire, mulțumesc persoanelor care au condus instituția pe parcursul anilor, dar și fiecărei persoane care a fost sau este angajat și parte a echipei/colectivului Curții de Conturi din Republica Moldova.
Mulți ani CCRM și auditului public extern din Republica Moldova!

Citește și: Astăzi Curtea de Conturi celebrează cea de-a 26-a aniversare. Cu ce mesaj a venit Zinaida Grecianîi

Total
0
Shares
Total
0
Share