Politică

Președintele RM afirmă că democrații au fost presați dur din exterior pentru a nu vota creditul rusesc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon afirmă că democrații au fost supuși unor mari presiuni pentru a nu vota creditul rusesc, transmite Telegraph.md

Șeful statului mai spune că PDM este presat și din exterior pentru a schimba majoritatea de guvernare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii săptămânale Președintele răspunde.

„Acum coaliția are 59 de deputați. Sper să dureze mai departe. Dacă nu va rezista, iar o parte sau toți deputații PD vor fi influențați… Eu știu că s-au făcut presiuni mari asupra lor ca să nu voteze pentru creditul rusesc. Eu știu că au fost presiuni din exterior și interior… Dar ei au rezistat și au respectat înțelegerile pe care le-am fixat în acordul de colaborare. Dacă alianța va rezista mai departe, atunci ne vom isprăvi și cu pandemia, dar și cu criza economică”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, președintele spune că tot mai clar devine faptul că Maia Sandu este gata să creeze o majoritate parlamentară cu grupul Candu, Șor și PDM.

„Văd că Maia Sandu e gata să facă coaliție cu Candu, Șor, Filip… Dumnezeu să-i ajute. Sincer. Vor să facă o coaliție împreună și să numească un guvern, nu au decât. Vom vedea cu ce se va termina tot. Vreți să vă asumați responsabilitatea în această situație? Asumați-vă și mergeți înainte. Dar eu știu că mulți dintre ei se tem de responsabilitate”, a spus președintele țării.

Citește și: 43 de ONG-uri ”relevante” cer Parlamentului transparență decizională, dar numai trei s-au implicat cu adevărat

loading...

Comments are closed.