Alte știri

Prim-ministrul Ion Chicu a felicitat comunitatea evreiască cu prilejul Sărbătorii Hanuka

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a adresat un mesaj de felicitare comunității evreiești, cu prilejul Sărbătorii Hanuka.

Astăzi începe Hanuka, sărbătoarea luminilor în calendarul evreiesc.

Cu acest prilej, doresc să transmit un mesaj de felicitare comunității evreiești din Moldova, dar și evreilor din toată lumea.

Valoarea sărbătorii are semnificații istorice și spirituale și reprezintă victoria luminii asupra întunericului și a spiritului asupra terestrului.

Celebrarea luminii reamintește despre valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciem și care contribuie la binele comun: cunoaștere, solidaritate, dialog și toleranță, credință și speranță.

Potrivit tradiției, cu ocazia acestei sărbători, timp de 8 zile, seară de seară, se aprind lumânări într-un sfeșnic special cu 8 brațe, pentru ca flacăra luminii să ofere în mod simbolic mai multă căldură semenilor, iar aprinderea progresivă a lumânărilor să sporească faptele bune și egalitatea între oameni.

Cu prilejul acestei sărbători doresc să felicit comunitatea evreilor din Republica Moldova, care prin asemenea sărbători promovează spiritul de solidaritate a poporului evreu și contribuția valoroasă la binele comun și speranța într-un viitor mai bun.

Citește și: Mesajul lui Ion Chicu cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului

loading...

Comments are closed.