Alte știri

Primăria Chișinău transformă un troleibuz și un autobuz în Centre mobile de vaccinare

Pinterest LinkedIn Tumblr

În municipiul Chișinău vor fi amenajate două centre mobile de vaccinare împotriva noului coronavirus. Un troleibuz și un autobuz de linie vor fi amenajate corespunzător pentru ca cetățenii să poată fi imunizați anti-COVID. Anunțul a fost făcut de către primarul Capitalei, Ion Ceban, luni, 24 mai, informează ZdG.md

Centrul mobil amenajat în troleibuz va staționa în anumite stații din Capitală, timp în care doritorii vor putea fi imunizați împotriva noului coronavirus, în timp ce autobuzul amenajat va efectua curse în suburbii, unde va staționa în anumite stații pentru ca cetățenii să se poată imuniza anti-COVID.

„Miercuri vom lansa două centre mobile de vaccinare. Vor fi două puncte de vaccinare pe roți, două centre mobile. Vom pune un troleibuz și un autobuz. Troleibuzul va staționa în anumite stații în Chișinău, iar autobuzul va merge în suburbii”, a declarat Ion Ceban.

Cele două centre mobile vor fi lansate miercuri, 26 mai, susține conducerea Primăriei.

La 19 mai curent, a fost lansată integral etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Toți doritorii pot beneficia de vaccin.

De la startul campaniei de vaccinate anti-COVID, în Republica Moldova au fost administrate 29 853 de doze de vaccin, 38 744 de persoane fiind vaccinate cu ambele doze. Tot în această perioadă, reprezentanții ministerului Sănătății susțin că au fost înregistrate 53 de reacții adverse moderate și 1 212 – reacții adverse ușoare.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova a început pe 2 martie curent.

Citește și: DOC // Candidata cu nr.18 de pe lista PAS ar fi fost acuzată de fals în acte publice

loading...

Comments are closed.