Politic

Procurorul General CONFIRMĂ existența unui dosar penal pe numele deputatului Sergiu Sîrbu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul general Alexandr Stoianoglo nu are de gând să meargă în Parlament pentru a cere reținerea deputatului democrat Sergiu Sîrbu, așa cum a anunțat chiar parlamentarul în cadrul unei emisiuni televizate.

Stoianoglo a confirmat astăzi faptul că pe numele lui Sîrbu a fost pornit, acum trei luni, un dosar penal la indicația fostului procuror general interimar Dumitru Robu, gestionat de Procuratura Anticorupție, dar spune că nu știe ce învinuiri i se aduc deputatului.

Întrebat dacă lui Sergiu Sîrbu i se vor pune cătușe, procurorul general a spus „nu, desigur”, amintind că pentru acest lucru dânsul ar urma să meargă în Parlament pentru a solicita acceptul.

„Noi nu planificăm acest lucru și eu vă spun cinstit că nu știu despre ce dosar este vorba”, a punctat Alexandr Stoianoglo, citat de Ziarul Național.

Procurorul General a declarat că nu s-a interesat de dosarele de la Procuratura Anticorupție, pentru a nu fi învinuit de imixtiune, în contextul dosarului pe numele lui Viorel Morari.

Telegraph.md amintește că Sergiu Sîrbu, a declarat că ar putea fi reținut chiar la următoarea ședință a Parlamentului, declarând că i-au fost deschise dosare penale și se fac presiuni și asupra altor deputați din fracțiunea PDM.

„Să lăsăm presiunile, intimidările și amenințările care, cu regret, mai persistă. Dacă va fi cazul, vom rezista la acele presiuni și amenințări la care sunt supuși inclusiv, individual, deputații. Chiar dacă am vreo două dosare penale și deja sunt invitat la procuratură să dau explicații, poate chiar și vor dori să mă aresteze la prima ședință a Parlamentului”, spunea recent deputatul Sîrbu.

Citește și: Sergiu Sîrbu CONFIRMĂ: Poza de la întâlnirea cu miliardarul Nathaniel Rothschild este AUTENTICĂ

loading...

Comments are closed.