Externe

Ramzan Kadîrov le-a cerut europenilor să retragă sancțiunile împotriva Rusiei și le-a dat termen ”până pe 31 februarie”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ramzan Kadîrov a cerut politicienilor europeni să retragă „declarațiile privind sancțiunile împotriva Rusiei” ca răspuns la invazia în Ucraina „până la 31 februarie”, în caz contrar, Cecenia va introduce propriile sancțiuni împotriva acestora. O declarație în acest sens a fost publicată pe canalul său oficial de Telegram, informează Replicamedia.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Premierul britanic Boris Johnson, secretara de externe Liz Truss a Marii Britanii, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și șeful diplomației europene Josep Borrell trebuie să-și retragă declarațiile privind sancțiunile împotriva Rusiei din cauza operațiunii militare din Ucraina „până la 31 februarie”, a scris Kadîrov pe canalul său de Telegram.

În caz contrar, Republica Cecenă, având în vedere caracterul obscur și pretențios al declarațiilor persoanelor de mai sus, își rezervă dreptul de a aplica următoarele sancțiuni:

– de a închide cerul cecen pentru avioanele lor;

– de a îngheța toate activele lui Johnson denominate în ruble din băncile cecene;

– de a impune embargo asupra tuturor bunurilor oligarhilor britanici din Achkhoi-Martan și, în caz de agravare a situației, și asupra bunurilor acestora din la Samashki;

– de a recunoaște condusul automobilelor cu volanul pe stânga drept un obicei urât din Evul Mediu;

– de a recunoaște, în sfârșit, că ceai englezesc nu există!” a scris Kadîrov.

Liderul cecen a numit restricțiile impuse de țările occidentale „o rușine totală” și a spus că prin impunerea de sancțiuni politicienii „au înghețat vidul”. Restricțiile pe care le are în vedere Cecenia, vor servi drept exemplu pentru alte state, crede el.

De acum înainte, gândiți-vă mai bine înainte de a impune vreo sancțiune”, a adăugat Kadîrov.

Ramzan Kadîrov a luat o poziție activă în susținerea invaziei rusești în Ucraina. Zilele trecute, acesta a trimis peste 12 mii de luptători ceceni să lupte în Ucraina.

Acesta i-a transmis președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski, „să-l sune cât mai curând pe președintele rus Vladimir Putin și să-și ceară scuze”.

Reamintim că armata Federației Ruse a invadat Ucraina în noaptea de 24 februarie, când președintele rus Vladimir Putin, printr-un mesaj video, a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” împotriva Ucrainei.

loading...

Comments are closed.